Transparent

LAMPAS återuppstår

Belysningschef på Lampas Søren Lauritsen

LAMPAS återuppstår

Varumärket LAMPAS – ikonisk, klassisk dansk belysning till stadsrummet – återuppstår som en del av VEKSØ A/S under namnet LAMPAS by VEKSØ. LAMPAS återlanseras med en uppdaterad portfölj.

I och med anställningen av Søren Lauritsen som belysningschef för LAMPAS sätter VEKSØ A/S strategiskt fokus på belysning. LAMPAS, som grundades i början av 70-talet, återuppstår med ett brett sortiment av danskdesignade belysningsprodukter för såväl utomhus- som inomhusbruk.

LAMPAS klassiska, exklusiva belysningsserier skapades av ledande danska designer som bl.a. Schmidt Hammer Lassen Architects, CUBO arkitekter och Friis & Moltke Design A/S.

Søren Lauritsen berättar: ”För mig personligen handlar det om att kunna ge kunden värde med ett förnyat fokus på utveckling och design i samarbete med arkitekter och experter inom branschen. Det är roligt att vara en del av det team på VEKSØ som ska ta LAMPAS varumärket frem igen.”

Søren Schultz, verkställande direktör för VEKSØ tillägger: ”Historiskt har VEKSØ haft ett starkt produktprogram inom belysning baserat på LAMPAS som blev en del av VEKSØ för mer än tio år sedan. LAMPAS är fortfarande ett känt och uppskattat namn i branschen – därför gläder vi oss åt att sätta strategiskt fokus på belysning i och med återlanseringen av LAMPAS i Danmark, Sverige och Europa.”

Relaterade produkter

Belysningschef Søren Lauritsen

Vill du veta mer?

Ring eller skriv till oss om du har några frågor.
På Lampas har vi en gedigen kunskap om belysning och om alla överväganden som måste göras för att skapa en snygg och funktionell belysning. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter! Alla frågor är välkomna vare sig du undrar över en enskild lampa eller är involverad i ett utmanande projekt.

Søren Lauritsen

Belysningschef
+45 2498 8901
sl@lampas.dk