Transparent
Ljusråd om en belysningsplan

Belysningsrådgivning

Självklart ingår belysningsrådgivning i köpet när du väljer en lampa från Lampas. Vi har massor av kunskap och erfarenhet och hjälper dig gärna med ditt projekt – stort som litet.

Vi brinner för att hjälpa dig att skapa de allra bästa belysningsförhållanden utomhus och inne, och vi har gedigna kunskaper om belysningskrav, belysningsklasser och belysningsplaner.

Här är några av de saker som vi kan hjälpa dig med inom belysning.

Få hjälp med belysningsplaner

En belysningsplan visualiserar lampornas exakta placering och fungerar som utgångspunkt för ljusberäkningen på projektplatsen. Planen dokumenterar att exempelvis vägbelysningen uppfyller kraven och ingår ofta direkt i dokumentationen till byggherren.

Belysningsplanen ger också information om vilka ljustekniska egenskaper lampan ska utrustas med. Vi hjälper dig att planera just ditt projekt. Kontakta oss här.

Uppfyll belysningskraven

Belysningskrav finns inom många områden, t.ex. i Boverkets byggregler och Trafikverkets riktlinjer. Kraven omfattar parkeringsplatser, vägar och andra viktiga platser där belysningskraven säkerställer en tillfredsställande belysning.

Vi har stor erfarenhet av belysningsprojekt och kan erbjuda dig rådgivning som både tar hänsyn till lokalens eller områdets belysningskrav och den enskilda lampans möjligheter.

Ta hänsyn till belysningen redan från början

När man skapar arkitektur, landskap, bostadsområden och företagsparker är det viktigt att ta hänsyn till belysningen redan i ett tidigt skede av projektet. Valet och placeringen av lampor har stor betydelse för helhetsintrycket, men påverkar även allt från kabeldragning och projektering till mycket annat som är bra att ta hänsyn till tidigt i projektet.

Ju tidigare du kontaktar oss om belysningen till ditt projekt, desto bättre.

Undvik ljusförorening

Ljusförorening benämns ofta som risken för att inte kunna se stjärnorna på natthimlen. Men ljusföroreningar kan även skapa problem på andra sätt, till exempel nära fönster i bostadshus. Välj en lampa till gångvägen eller trottoaren som inte stör de boende i närheten. Du kan även välja en lampa med halvavskärmning eller en ensidig ljusspridning. När du installerar belysning i trappuppgångar och loftgångar ska lysstyrkan anpassas så att de boende kan passera utan att bländas.

Kontakta oss för att diskutera belysningsegenskaper – för att skapa en så bra ljusupplevelse som möjligt för alla.

Ställ om till LED och spara pengar och CO2

Vi på Lampas brinner för LED-uppgradering eftersom det ger nytt, energisnålt och vällysande liv till våra klassiska och ikoniska lampor.

Vi har utvecklat färdiga LED-uppgraderingssatser till våra lampor, och vi hjälper dig gärna att kalkylera besparing och återbetalningstid för omställningen till LED. Kontakta oss för en kalkyl.

Kontakta oss

Ring eller skriv till vår belysningsrådgivare om du behöver belysningsrådgivning. Välkommen att höra av dig!

Rådgivning kring belysning för arkitekter och landskapsarkitekter
Henrik Dejbjerg Møller

Vill du veta mer?

Ring eller skriv till oss om du har några frågor.
På Lampas har vi en gedigen kunskap om belysning och om alla överväganden som måste göras för att skapa en snygg och funktionell belysning. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter! Alla frågor är välkomna vare sig du undrar över en enskild lampa eller är involverad i ett utmanande projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Försäljningschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk