Transparent

Luplau Poulsen Arkitekter

Designer_Luplau-poulsen-tegnestue

www.luplau-poulsen.dk

”Att formge bra belysning är en naturlig förlängning av vårt arbete med byggnadsarkitektur”, säger Luplau & Poulsen, som har formgett flera klassiker för Lampas. Ett exempel på det är PIN som med sin banbrytande enkelhet är en av de mest kända och populära mastarmaturerna i hela vårt sortiment.

Samarbetet med Lampas började 1995 med lampan DOT*. Vägglampan, som producerades fram till för ett par år sedan, bidrog till att sätta standarden för ljusdesignen från Luplau & Poulsen. Arkitektbyrån fortsätter satsa på att skapa belysningsprodukter som är enkla, opretentiösa och lätta att integrera i modern arkitektur.

Bostadsbygge har ofta varit en möjlighet för Luplau & Poulsen att formge bra belysning både ute och inne. Det gäller exempelvis PIN och COVER som i slutet av 1990-talet utvecklades i samband med planeringen av stora bostadsbyggen och stadsmiljöer. Här var fokus på optimalt bländfritt ljus med ett markant och stilrent uttryck.

”De viktigaste parametrarna för vår designprocess är alltid funktion, kvalitet, estetik och hållbarhet i alla avseenden. Vi strävar efter kvalitetsljus i ett enkelt, stringent och tidlöst formspråk som kan förenas med skiftande arkitekturtrender i alla tider”, säger Luplau & Poulsen.

Luplau & Poulsen arbetar också mycket med detaljer och material, vilket precis som samarbetet kring produktionen anses viktigt för att skapa långsiktigt hållbar design av hög kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris.

Erik Luplau och Jørn Poulsen gläder sig med andra ord när deras formgivning är tidlös och alltid kan leva upp till kundernas krav på god design och hög ljuskvalitet.

* då Apart Design

Läs intervjun med Jørn och Erik i Lampas katalog:

Produkt design