Transparent

Om Lampas

Kort om Lampas

Lampas formger och tillverkar professionell belysning med fokus på design, kvalitet och hantverk.

Våra lampor ska tillföra ett värde oavsett om det är ljust eller mörkt. De är formgivna för att hålla länge, både vad gäller uttryck och vad gäller material.

Lampas har sedan starten 1971 haft nära samarbeten med formgivare och arkitekter för att utveckla exceptionell belysning. Vi har säte i Kolding på Jylland, där vi också har en del av vår produktion, bland annat metallbearbetning, pulverlackering och montering av lamporna.

Rådgivning om belysningsplaner och belysningskrav

Våra medarbetare brinner för belysning och har hög kompetens inom såväl arkitektur som ljusteknik.

Vi engagerar oss i alla delar av belysningslösningen – från den enskilda produktdesignen till den samlade belysningsplanen. Vi har stor kunskap om och erfarenhet av hur man placerar artificiellt ljus i både utomhus- och inomhusmiljöer. Därför ger vi gärna tips och råd om belysningskrav, miljöskapande ljus, spilljus, ljusföroreningar och övrigt som ingår i en bra belysningsplan.

Våra kunder ska känna att Lampas levererar belysning av hög kvalitet som uppfyller alla behov – från ljus, trygghet, stämning och energieffektivitet till samspel med arkitektur, landskap och stadsmiljö.

Lampas är en del av HITSA

Lampas är en del av HITSA-koncernen. HITSA tillverkar stadsmiljöinventarier och cyklismprodukter som soffor, pollare, cykelställ och vindskydd.

HITSA har en värdegrund som fokuserar på att inkludera människor som riskerar att hamna utanför arbetsmarknaden. Vi arbetar alltmer utifrån principerna om hållbarhet och är en del av HITSA:s hållbarhetsstrategi. Läs HITSA-koncernens CSR-rapport här. Lampas är med andra ord ett företag med rötter i dansk design- och produktionshistoria som befinner sig i ständig utveckling.

Belysningschef Søren Lauritsen

Vill du veta mer?

Ring eller skriv till oss om du har några frågor.
På Lampas har vi en gedigen kunskap om belysning och om alla överväganden som måste göras för att skapa en snygg och funktionell belysning. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter! Alla frågor är välkomna vare sig du undrar över en enskild lampa eller är involverad i ett utmanande projekt.

Søren Lauritsen

Belysningschef
+45 2498 8901
sl@lampas.dk