Transparent

Byggherre: Haderslev Kommune
Elentreprenör: Norlys, EWII
Arkitekt/rådgiver: Haderslev Kommune, C.F. Møller Architects, Rambøll
Byggår: 2004 – 2020
Produkter: COVER L303, COVER L702

Haderslev Hamn

Haderslevs kommun har sedan 2003 omvandlat Haderslev Hamn till en ny stadsdel med bostäder. Arbetet har skett etappvis utifrån en översiktsplan utarbetad av C.F. Møller Architects.

Som belysning längs kajen och gångvägarna har kommunen valt mastarmaturen COVER L303 och pollaren COVER L702. Med sina transparenta skärmar låter de båda lamporna blicken fortsätta upp mot himlen eller utöver fjorden.

Med tanke på hamnområdets placering intill fjordstranden fanns det ett särskilt önskemål om att belysningen skulle vara översvämningssäker. Detta löstes med en konstruktion där stolpluckan placerades två meter upp i stolpen.

Lampas har levererat produkter till Haderslev Hamn i flera omgångar. När kommunen bytte ut all belysning till LED 2018 uppgraderade Lampas även de äldsta COVER-lamporna i hamnen till LED.

Ingenjör Camilla von Holstein från Haderslevs kommun ansvarar för driften av hamnbelysningen.

”Driftsmässigt finns det inget som helst att anmärka på hos belysningen från Lampas. Varje år pressas vattnet in i fjorden och svämmar över hamnen några dagar. Stolpluckans höga placering säkerställer att mastarmaturen fungerar felfritt när det händer. Det var väldigt lätt att byta till LED-teknik. När det inte är något fel på lyktstolpen och den fortfarande ser bra ut känns det skönt att kunna behålla den och bara byta ut ljuskällan till LED”, säger hon.

Lampas_case_Haderslev_StreetDome_luftfoto_photo_stampreklamefoto.

Relaterade produkter

Henrik Dejbjerg Møller

Vill du veta mer?

Ring eller skriv till oss om du har några frågor.
På Lampas har vi en gedigen kunskap om belysning och om alla överväganden som måste göras för att skapa en snygg och funktionell belysning. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter! Alla frågor är välkomna vare sig du undrar över en enskild lampa eller är involverad i ett utmanande projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Försäljningschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk