Transparent

VE2

Designer_VE2-hugo-morten_kontor

VE2 karakteriseras av design som håller över tid. Hållbarhet för VE2 är en kombination av hållbara, gärna återanvändbara material och ett tidlöst estetiskt uttryck.

www.ve2.dk

VE2 fokuserar på hållbar design som bygger på kvalitet, ärlighet och designens förmåga att skapa estetiskt och funktionellt värde för användaren.

VE2 arbetar i första hand med produkt- och inredningsdesign. För Lampas har VE2 bland annat formgett belysningsserien NYE, som i pollarutgåvan tilldelades Best of the Best inom belysning av den internationella designorganisationen Red Dot Award 2020.

VE2:s designprocess bygger på att produkter alltid ska uppfattas tillsammans med de miljöer där de finns samtidigt som de också påverkar dessa miljöer.

Som namnet VE2 (”veto”) antyder bygger allt arbete på rätten att få uttrycka sin åsikt – starka åsikter från formgivare, producenter och slutanvändare respekteras alltid.

Att identifiera en produkts potential är alltid den inledande ambitionen och grunden för varje designprocess hos VE2. Att skapa möjligheter genom en ”open-minded” arbetsprocess är ett grundläggande nyckelvärde för VE2.

VE2 grundades 2007. Med två decenniers erfarenhet och designutbildning från Arkitektskolen i Århus är formgivarna Hugo Dines Schmidt och Morten Lauritzen ett starkt team med bred kompetens.

Målet är att vara en liten och flexibel designstudio med inriktning på kreativitet, dialog och nära relationer med kunderna.

Läs intervjun med Hugo i Lampas katalog:

Produkt design