Transparent
Filtrera
Ta bort filter

Projekttyp

  • Alla

Belysningstyp

  • Alla

Designer

  • Alla

Material

  • Alla
https://www.kolding.dk/borger/bolig-byggeri-og-flytning/arkitektur/kolding-kommunes-arkitektpris/

Församlingshem i Vonsild

Vonsild församlingshem belönades år 2020 med Kolding kommuns Arkitekturpris. Byggnaden var också nominerad till Archdaily’s Building of The Year 2020 i kategorin Public and Landscape Architecture.

Läs om projektet här
Lampas_case_Djursland_Hospice_QUINTUS_L500_JacobDue_5871_RED_2560x1440

Hospice Djursland

Lyktstolpen QUINTUS L500 har valts som belysning till vägar och parkeringsplats

Läs om projektet här
Lampas_Ballo_804-500_03_Nordea_Odense_Photo_Eskerod_R5_4073-P_2560x1440

LED-uppgradering, Nordea Odense, Danmark

När Lampas uppgraderade BALLO-lamporna i den gamla bank-byggnaden till LED blev resultatet bättre ljus och mindre koldioxidutsläpp.

Läs om projektet här
 Lampas_PIN_L304_Fredericia_Energinet_Pplads_Photo_Torben_Eskerod_R5_9347_2560x1440

Energinet Huvudkontor, parkeringsplats

Energinets huvudsäte i Fredericia är byggt 2007 med arkitektur av Hvidt & Mølgaard och landskap av Kristine Jensens arkitektbyrå.

Läs om projektet här

Bostadsområdet Nye, Aarhus

Nye är en stadsdel med fokus på hållbarhet som med start 2016 började uppföras norr om Århus. NYE är också namnet på en prisbelönt belysningsserie skapad av VE2 och Lampas och som har fått sitt namn efter stadsdelen.

Läs om projektet här
Lampas_Kildebjerg_L910_parklampe_hvid_skaterpark_Photo_eskerod_

Bostadsområdet Kildebjerg Ry

Gatlyktan KILDEBJERG L910 har tagits fram specifikt för bostadsområdet Kildebjerg Ry. Lampan ger en karaktär till området och binder samman den varierande bebyggelsen.

Läs om projektet här

Bostadsområdet Skanderborg Bakker

Helhetsplanen för bostadsområdet Skanderborg Bakker på Jylland har tagits fram av Arkitema Architects, som har integrerat landskapet och utsikten över Skanderborg Sø i planen.

Läs om projektet här

Giber Å bostadsområde

De grå varmförzinkade brevlådorna står i perfekt harmoni med de vitputsade husen i bostadsområdet Giber Å vid danska Mårslet. Arkitekterna bakom är Friis & Moltke.

Läs om projektet här

Moesgaard Museum

Utbyggnaden av Moesgaard Museum och det omgivande landskapet stod klar 2014. Det kulturhistoriska museet är ritat av arkitektbyrån Henning Larsen och är uppfört under marknivå i en av backarna i Skåde utanför Århus.

Läs om projektet här

Hjerting Strandpark, Esbjerg

Strandpromenaden i Esbjerg iordningställdes 2011 med landskap ritat av Spektrum Arkitekter. Man byggde bland annat en 660 meter lång träpromenad.

Läs om projektet här
Lampas_case_haderslev_havn_COVER_L303_parklampe_photo_brusfotografi

Haderslev Havn

Haderslevs kommun har sedan 2003 omvandlat Haderslev Havn till en ny stadsdel med bostäder. Arbetet har skett etappvis utifrån en översiktsplan utarbetad av C.F. Møller Architects.

Läs om projektet här
Lampas_case_VUC_haderslev_COVER_L701_COVER

VUC Syd, Haderslev

Lighthouse uppfördes 2013 som huvudbyggnad för utbildningscentret VUC Syd. I den prisbelönta öppna arkitekturen på Haderslev Havn på Jylland läggs stor vikt vid att skapa kontakt mellan människor i många plan. Invändigt har man bland annat använt sig av glasväggar som vetter in mot en stor gemensam atriumgård. Utvändigt öppnar centrets alla våningar upp mot stadsrummet och hamnen.

Läs om projektet här