Transparent

Anne Qvist Design Office

Designer-Anne-Qvist-med-Outfit-

www.aqdo.dk

Anne Qvists formgivning ger uttryck för en pragmatism kombinerad med dels en respekt för hantverket, dels en respekt för kontexten. Dessa begrepp har sina rötter i Anne Qvists akademiska bakgrund från Arkitektskolan i Århus och på senare år som formgivare och designchef hos respektive Schmidt Hammer Lassen Architects och Arkitema Architects.

I sitt arbete med formgivning fokuserar Anne Qvist alltid på människan, skala, kontext, hållbarhet och det sinnliga.

För Anne Qvist är formgivning dagligen ett sätt att leva, tänka och arbeta. Formgivning är ett fantastiskt yrke där man via processer, produktion och kommunikation får knyta människor till miljöer, byggnader, rum och produkter på ett meningsfullt och emotionellt sätt. Formgivning kan göra stor skillnad. Med rätt val kan det bidra till att skapa en bättre och hållbarare framtid.

OUTFIT-serien som formgetts för Lampas består av både vägglampa, pollare och gatlykta. Produkter som alla kommer närmare inpå människan. För dessa produkter har därför fokus legat på detaljer som kommer nära människokroppen och ögat. Mjuka runda former hos de saker vi ska vidröra med händerna. Genomgående för alla produkter i serien har varit arbetet med material och produktion. Bra och naturliga material som garanterar lång livslängd och därmed god hållbarhet.

Läs intervjun med Anne i Lampas katalog:

Produkt design