Transparent

Cubo Arkitekter

Cubo Arkitekter

www.cubo.dk

Samarbetet mellan Cubo och Lampas inleddes 1998 när de första designerna utvecklades. Owen var den första armaturen som visar prov på Cubos intention att skapa upplevelserika lampor som kastar flera sorters ljus. Det primära ljuset kombineras med ett sekundärt ljus som både ger armaturen en unik detalj och en funktionellt särpräglad framtoning.

Med fokus på integration av arkitektur och design har Cubo utvecklat en serie armaturer som stöder arkitektbyråns arbete med optimal belysning av plats och rum. Cubo utvecklar både inomhus- och utomhusbelysning och anser att det är viktigt för en byggnad att belysningen även lyfter fram kopplingen mellan det inre och det yttre rummet.

Lampor ska synas och höja kvaliteteten på upplevelsen av rummets inredning. Framförallt bör en armatur som är inbyggd i taket ha förmågan att skapa rofylldhet och harmoni mellan alla de olika tekniska installationerna.

Kollektionen har anpassats och utvecklats genom åren, men vi är stolta över hållbarheten. Den har gjort att många av de första designerna fortfarande är i produktion, om än uppdaterade för att uppfylla dagens krav på effekt och ljuskvalitet.

Läs intervjun med Per Ravn från Cubo Arkitekter i Lampas katalog:

Produkt design