Transparent
LIBER L17/L18 BREVLÅDA
Friis & Moltke Design
Lampas_outfit_postkasse
Anne Qvist Design Office

Brevlådor

Se inspiration för hur du använder postlådor i arkitektur.

inspiration brevlådor
Postkassen LIBER L17 fra Lampas

Brevlådor

Brevlådor från Lampas är formgivna av danska arkitekter. De är framtagna för att skapa karaktär och präglas av tidlös design och högkvalitativa material.

Lampas tillverkar två typer av brevlådor som båda utstrålar hög kvalitet och ett genuint intresse för formgivning.

Brevlådan LIBER L17, som Friis & Moltke Design ritade 1980, har blivit en ikon inom dansk design. Brevlådan officiella namn är LIBER L17 men för många danska kunder är den mera känd som bara Lampas-brevlådan. Den legendariska brevlådan är pulverlackerad. Och under årens lopp har den lackerats i de mest uppseendeväckande färger. Det har bidragit till att göra LIBER både ikonisk och mycket omtyckt. LIBER är en brevlåda som är både klassisk och retro på samma gång. Den unika kvaliteten gör sig påmind varje gång du tömmer brevlådan.

På 2000-talet formgav industridesignern Anne Qvist en ny brevlåda för Lampas. Resultatet blev OUTFIT, en rektangulär avskalad brevlåda med enkla rena linjer utan onödiga detaljer. Brevlådan ger ett nytänkande och minimalistiskt intryck.

Båda våra brevlådor kan levereras för montering på stolpe eller direkt på väggen. OUTFIT kan även integreras i väggen.

Brevlådan som en del av arkitekturen

Brevlådan är en viktig del av fasadens arkitektoniska helhet tillsammans med husnummer och vägglampor. Båda våra brevlådor ingår i designserier som även omfattar skyltar och belysningsprodukter. Använd serierna för att skapa ett enhetligt visuellt uttryck för företaget eller bostaden. LIBER-brevlådan kan även utrustas med ett tidningsrör och en front till ett mätarskåp utomhus.

Dessutom uppfyller våra brevlådor alla nödvändiga funktionella behov. De är självklart användarvänliga, håller brev och tidningar torra och kan enkelt förses med namn och adress som är väl synliga. En detalj hos OUTFIT är att låset och brevinkastet är dolda bakom en frontplatta som fälls upp. LIBER-brevlådan finns i två storlekar, L17 och L18. Rätt storlek på brevlådan är inte enbart en fråga om hur mycket post man får. Det handlar också om samspelet med andra detaljer runt infarten och fasaden.

Båda brevlådorna är framtagna för att tåla väder och vind i decennier. Materialet är varmförzinkat stål som kan pulverlackeras.

Designbrevlådor till privata hem och bostadsföretag

Vi hjälper dig gärna att skapa en helhetslösning med brevlådor till bostadsföretag eller verksamheter. Våra brevlådor fungerar lika bra enskilt placerade som i rad.

Om du saknar en designbrevlåda till ditt privata hem är du välkommen att kontakta oss via kontaktsidan.

På Lampas samarbetar vi tätt med arkitekter och formgivare för att skapa exceptionella belysningsprodukter som också är snygga i dagsljus. Våra brevlådor ska hålla samma kvalitet. Precis som med våra lampor är de formgivna för att framhäva arkitektur och landskap. De blir pricken över i:et för huset genom att utstråla gedigen kvalitet och genomtänkt estetik.
När du väljer en brevlåda från Lampas kan du vara säker på att du får en produkt som lever upp till höga krav på genomtänkt design och kvalitet i utförandet.