Transparent

Studio Hammer

Designer Bjarne Hammer

studiohammer.dk

”Grundtanken hos Studio Hammer är: Design skapar förändring. Studio Hammer har därför som mål att hjälpa företag att skapa positiva förändringar och lösningar för användaren”, säger arkitekten Bjarne Hammer, som grundade Studio Hammer 2021.

Studio Hammer arbetar brett inom både arkitektur och formgivning. De positiva förändringar som byrån hjälper till att skapa genom konkreta projekt kan vara tekniska, estetiska eller etiska. Bjarne Hammer grundade företaget med starkt fokus på det etiska, nämligen behovet av att klimatansvar och hållbarhet blir en naturlig del av byggtraditionerna.

Gatlyktan MIRUM L1400 har därför skapats med lång livslängd, enkel återvinning och låg ljusförorening i åtanke. Dessutom är den formgiven för att ge en lika tilltalande som effektiv gatubelysning.

Bjarne Hammer är en entreprenör med många års erfarenhet, uppmärksammade prestationer och fina utmärkelser på sitt CV, framför allt som medgrundare av och mångårig kreativ chef för Schmidt Hammer Lassen Architects. Under årens lopp har han formgivit allt från ljudisolerade tak till nationalbibliotek och belysning.

”Den kreativa processen från dialog och analys till koncept och resultat är densamma oavsett om man skapar en byggnad eller en lampa”, säger han.

”När man designar belysning är det viktigt att tänka på att lampan är visuellt tilltalande och trovärdig både när den är tänd och släckt. Under en stor del av dygnet lyser lampan inte, utan är ett objekt som svävar i luften. Och när den är tänd är ljuset helt avgörande för atmosfären på platsen. Ljus är viktigt”, säger Bjarne Hammer.

Läs intervjun med Bjarne i Lampas katalog:

Produkt design