Transparent

Byggherre: Esbjerg Kommune
Arkitekt: Spektrum Arkitekter
Byggår: 2012
Produkter: ADDO L96, PIN L304

Hjerting Strandpark

Strandpromenaden i Esbjerg iordningställdes 2011 med landskap ritat av Spektrum Arkitekter. Man byggde bland annat en 660 meter lång träpromenad.

2012 skulle belysningen bytas utmed sträckan. Esbjergs kommun ville ha pollare som belysning på en del av sträckan, men varannan pollare skulle vara utan ljus och bara fungera som avgränsning. Det var viktigt med energieffektiv LED-belysning och samtidigt medförde läget väldigt specifika krav. Pollarna var nämligen tvungna att klara en stormflod. De behövde uppfylla minst kapslingsklass IP66. Alltså vara så täta att ingen smuts eller sand tränger in och att de tål kraftiga vattenkaskader.

Lampas har tidigare levererat den enkla rektangulära pollaren ADDO L96 till Blue Water Arena i Esbjerg, både med och utan belysning. Med detta projekt som referens utvecklade Lampas en lösning till Hjerting Strandpark. LED-källan byggdes in i en tät kåpa så att den uppfyllde IP66. Totalt levererades 56 pollare med belysning och 50 utan till Hjerting Strandpark.

I strandparken står även en grupp lyktstolpar PIN L304 i olika längd. I dagsljus leder gruppen tankarna till båtmaster som guppar upp och ned i vågorna. Och på kvällen skapar arrangemanget en ljusupplevelse på stranden.

Relaterade produkter

Henrik Dejbjerg Møller

Vill du veta mer?

Ring eller skriv till oss om du har några frågor.
På Lampas har vi en gedigen kunskap om belysning och om alla överväganden som måste göras för att skapa en snygg och funktionell belysning. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter! Alla frågor är välkomna vare sig du undrar över en enskild lampa eller är involverad i ett utmanande projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Försäljningschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk