Transparent

Skanderborg Bakker

Helhetsplanen för bostadsområdet Skanderborg Bakker på Jylland har tagits fram av Arkitema Architects, som har integrerat landskapet och utsikten över Skanderborg Sø i planen. Området karakteriseras av radhus och etagelägenheter som är placerade för att låta det naturligt sluttande landskapet mellan byggnaderna komma till sin rätt.

När utomhusmiljöerna skulle möbleras kontaktade arkitekten Lampas för att påbörja ett utvecklingssamarbete. Det blev början på ett långt och givande samarbete om belysningen, och OUTFIT-serien med pollare, vägglampor och brevlådor kom att bli en del av Lampas utbud.

Bostäderna pryds av OUTFIT L900-vägglampor vid dörrarna och inmurade OUTFIT-brevlådor. Vägar, gångar och parkeringsplatser kantas av pollaren COVER L702 och lyktstolpen QUINTUS L500.

Kompositionen av olika belysningsprodukter ger bostadsområdet en variationsrik och dynamisk ljusbild. Vägglamporna kastar att dekorativt uppljus och nedljus på husväggarna, medan pollare och lyktstolpar fungerar som ljuspunkter i olika höjder. Belysningen samspelar med landskapet, växtligheten och den varierande arkitekturen i hela området.

Væglamper og postkasser i OUTFIT-serien i skumringen

Relaterade produkter

Henrik Dejbjerg Møller

Vill du veta mer?

Ring eller skriv till oss om du har några frågor.
På Lampas har vi en gedigen kunskap om belysning och om alla överväganden som måste göras för att skapa en snygg och funktionell belysning. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter! Alla frågor är välkomna vare sig du undrar över en enskild lampa eller är involverad i ett utmanande projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Försäljningschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk