Transparent

Tom Stepp

Designer TOM STEPP

www.tom-stepp.dk

Tom Stepp är inte bara utbildad arkitekt från Kungliga danska konstakademin. Han har också en bakgrund som byggnadskonstruktör. Det har gett honom en speciell förmåga att se hur det estetiska och praktiska kan förenas. När han formger lampor, möbler och andra produkter till hemmet använder han sig av sina kunskaper om material och konstruktion. Detta har bland annat gjort hans pollare VEKSØ, som han designade under 00-talet, till en av de mest robusta i Lampas-sortimentet.

När det gäller belysning menar Tom Stepp att en lampa först och främst måste ge ett bra ljus – och det är svårare än man kan tro. En av utmaningarna är att få en lampa bländfri samtidigt som den ska ge så mycket ljus som möjligt för den energi som investeras i form av watt.

Men förutom att ge ett bra ljus ska en lampa också vara ”enkel och anspråkslös” för att kunna passa in i olika miljöer. Uttrycket ska gärna erbjuda en långsam upplevelse. Det bidrar till lampans tidlöshet, menar Tom Stepp.

Som ägare till Stepp Design arbetar Tom Stepp med att formge en lång rad produkter i samarbete med danska och internationella producenter.

Produkt design