Transparent

Byggherre: Energinet

Arkitekt/rådgivare: Hvidt & Mølgaard, Kristine Jensens TegnestueRambøllHoffman A/S

Anläggning: Caverion

År: 2007

Produkter: PIN L304, PIN L304 LED-uppgraderingssats

Energinet

Energinets huvudsäte i Fredericia är byggt 2007 med arkitektur av Hvidt & Mølgaard och landskap av Kristine Jensens arkitektbyrå. Lyktstolpen PIN L304 med det enkla uttrycket valdes för att komplettera byggnadens stora linjer. Några av de totalt 70 lamporna har bara avskärmning på ena sidan för att ljuset ska kastas i riktning mot vägen.

På parkeringsplatsen varvas de smala lysande cylindrarna med låga träd och bidrar till det lodräta uttrycket i landskapet.

Parkeringsplatsen har sedan 2007 byggs ut i omgångar. Varje gång har det varit lätt för Energinet att komplettera belysningen med den tidlösa klassiska PIN-lampan, som har tillverkats av Lampas ända sedan 1990-talet.

Då lamporna ställdes upp var ljusrör den gängse ljuskällan. Eftersom Energinet själva är en del av elinfrastrukturen i Danmark och delar ansvaret för den gröna omställningen var det viktigt för företaget att gå över till LED-ljuskällor. Samtidigt fanns det önskemål om att få behålla de snygga lamporna som alltid stått där på parkeringen. Därför levererade Lampas 2016 en uppgradering som LED-kit, vilka är lätta för elektrikern att installera i befintliga stolpar.

Relaterade produkter

Henrik Dejbjerg Møller

Vill du veta mer?

Ring eller skriv till oss om du har några frågor.
På Lampas har vi en gedigen kunskap om belysning och om alla överväganden som måste göras för att skapa en snygg och funktionell belysning. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter! Alla frågor är välkomna vare sig du undrar över en enskild lampa eller är involverad i ett utmanande projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Försäljningschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk