Transparent

Byggherre: AP Pension Ejendomme

Arkitekt/konsult: Arkitema Architects, Ingeniør´ne

Elentreprenad: El Fyn

År: 2021

Produkter: PIN L304 lyktstolpe, PIN L305 pollare

Kolding Sky

Bostadskomplexet Kolding Sky reser sig 19 våningar över Koldingfjorden i danska Kolding. Byggnaden, som är Svanenmärkt, är ritad av Arkitema Architects. Fokus ligger på utsikten över staden, skogen och fjorden.

Den höga, vita byggnaden kännetecknas av sina rektangulära fönsterpartier som sträcker sig över våningsplanen. Den vita fasaden ackompanjeras av en mörkbrun färg på plåtpartier och fönsterkarmar – en färg som återkommer i lamporna på marken. Lampas har levererat PIN L304-lyktstolpar och PIN L305-pollare i en fyllig mörkbrun färg för utomhusområdena nedanför tornet.

Färgen med namnet RAL 8022 schwarzbraun ger karaktär åt de enkla, eleganta lamporna.

PIN-serien kännetecknas av stilrena cylindriska former. Med pollare och lyktstolpar från samma serie skapar PIN-lamporna ett sammanhållet uttryck mellan gångvägarna och parkeringsplatsen.

Relaterade produkter

Henrik Dejbjerg Møller

Vill du veta mer?

Ring eller skriv till oss om du har några frågor.
På Lampas har vi en gedigen kunskap om belysning och om alla överväganden som måste göras för att skapa en snygg och funktionell belysning. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter! Alla frågor är välkomna vare sig du undrar över en enskild lampa eller är involverad i ett utmanande projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Försäljningschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk