Transparent

Byggherre: Fonden FÆNGSLET

Arkitekt/konsult: Cubo Arkitekter, Rambøll

Elentreprenad: Kroghs El Teknik

År: 2021

Produkter: OWEN L800, OWEN L800U

Utmärkelser:

Renoverprisen 2022

Horsens Kommuns Arkitekturpris 2022

Horsens Folkeblads publikpris 2022

FÆNGSLET Horsens

Patinerat, gult tegel möter moderna ytor av corten i transformationen av Vestsalen, FÆNGSLET i Horsens. Den nya byggnaden har en entré med vindfång och en täckt innergård som nu kan användas för konserter och evenemang.

Transformationen har ritats av Cubo Arkitekter, liksom delar av belysningen. De runda lamporna i entréområdet och på toaletterna är Cubos egen design, OWEN.

Runda OWEN-lampor kompletterar de rektangulära ytorna både inomhus och utomhus. Lampans väldefinierade runda kant kontrasterar mot cortenstålets levande yta och framhäver materialets karaktär.

OWEN används som funktionsbelysning till entrén och för orientering. Den diskreta designen ger en diffus, bländfri ljusspridning. Skulle blicken ändå riktas mot OWEN-lampan ger den betraktaren en designupplevelse. De små gångjärnen som sprider ljuset gör OWEN till mer än bara en rund vägg- eller taklampa. Den harmonierar väl med kvaliteten både hos kulturinstitutionen FÆNGSLET och transformationen av Vestsalen.

Transformationen av den västra flygeln har bland annat belönats med Renoverprisen som delas ut av två stora aktörer inom den danska bygg- och renoveringsbranschen: Realdania och Grundejernes Investeringsfond. Vinnaren av Renoverprisen belönas med en statyett i form av ett stort orange R.

Vi har levererat totalt 161 stycken OWEN-lampor i storlekarna 260 och 320 mm till FÆNGSLET. Lamporna är i tunable white.

Vestsalen er en del af FÆNGSLET i Horsens

Relaterade produkter

Henrik Dejbjerg Møller

Vill du veta mer?

Ring eller skriv till oss om du har några frågor.
På Lampas har vi en gedigen kunskap om belysning och om alla överväganden som måste göras för att skapa en snygg och funktionell belysning. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter! Alla frågor är välkomna vare sig du undrar över en enskild lampa eller är involverad i ett utmanande projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Försäljningschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk