Transparent

Byggherre: Vonsild Sogn

Arkitekt: Cubo Arkitekter, LB Consult

År: 2019

Produkt: OWEN L800U-320 vägg- och taklampa

Vonsild Församlingshem

På församlingshemmet i danska Vonsild tittar en gul träfasad fram mellan en rad av vita pelare. Därmed smälter församlingshuset färgmässigt fint ihop med den stora, gulmålade klassicistiska Vonsild Kirke som ligger precis bredvid.

Församlingshemmet är ritat av Cubo Arkitekter och är en byggnad med två avdelningar. I den ena delen finns bland annat begravningskapell, medan den andra rymmer kontors- och undervisningslokaler.

Byggnadens två delar förenas av en gång under bar himmel. I gången hänger sex runda OWEN L800U-lampor som både sprider ljus och utgör en kontrast till byggnadens många lodräta element. På andra ställen hälsar OWEN L800U välkommen, till exempel vid ytterdörrarna.

Vonsild Församlingshem belönades år 2020 med Kolding kommuns Arkitekturpris. Byggnaden var också nominerad till Archdaily’s Building of The Year 2020 i kategorin Public and Landscape Architecture.

Relaterade produkter

Henrik Dejbjerg Møller

Vill du veta mer?

Ring eller skriv till oss om du har några frågor.
På Lampas har vi en gedigen kunskap om belysning och om alla överväganden som måste göras för att skapa en snygg och funktionell belysning. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter! Alla frågor är välkomna vare sig du undrar över en enskild lampa eller är involverad i ett utmanande projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Försäljningschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk