Transparent

Byggherre: Hospice Djursland

Arkitekt/rådgivare: C.F. Møller Architects, AART Architects

Anläggning: Mariendal El

År: 2007, 2020

Produkt: QUINTUS L500 parklampe

Hospice Djursland

Hospice Djursland har byggt i samklang med naturen. Genom fönster, från altaner och utgångar kan man blicka ut över träden och slänterna. Det gäller både det ursprungliga hospiset som är ritat av C.F. Møller Architects och tillbyggnaden Strandbakkehuset av AART Architects.

Lyktstolpen QUINTUS L500 har valts som belysning till vägar och parkeringsplats. Lampans enkla, genomarbetade form med svart topp och genomskinlig konformad skärm samspelar diskret med byggnaderna. QUINTUS L500 är en lampa som likt arkitekturen står i harmoni med omgivningarna och låter den komma till sin rätt.

QUINTUS L500 är formgiven av C.F. Møller Design och har levererats till Hospice Djursland i flera omgångar sedan 2007, då hospiset byggdes. Vi har dessutom försett lyktstolparna med LED-uppgradering.

2021 utnämnde Nohrcon tillbyggnaden Strandbakkehuset av AART Architects till Danmarks bästa vård- och omsorgsbyggnad.

Relaterade produkter

Henrik Dejbjerg Møller

Vill du veta mer?

Ring eller skriv till oss om du har några frågor.
På Lampas har vi en gedigen kunskap om belysning och om alla överväganden som måste göras för att skapa en snygg och funktionell belysning. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter! Alla frågor är välkomna vare sig du undrar över en enskild lampa eller är involverad i ett utmanande projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Försäljningschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk