Transparent
LINES L310 væg- og loftlampe
Luplau Poulsen Arkitekter
Lampas_-BALLO_L804_500_pendel
Cubo Arkitekter
OWEN L800 VÄGGLAMPA/TAKLAMPA
Cubo Arkitekter
Væglampe ACTA L53 fra Friis og Moltke og Lampas
Friis & Moltke Design
OWEN L801 VÄGGLAMPA/TAKLAMPA
Cubo Arkitekter
LIBER L5 inomhus vägglampa
Friis & Moltke Design
Lampas_BALLO_L804_pendel_
Cubo Arkitekter

Inomhusbelysning

See examples of indoor pendants, wall lights and ceiling lights used as a design element to support architectural style.

inspiration Inomhusbelysning
Pendel over borde i sommerhus ved Tyskerhavn

Inomhusbelysning

Inomhusbelysning från Lampas förhöjer kvalitetskänslan och atmosfären i kontor, korridorer och trappor. Våra vägglampor och taklampor står för dansk design och gediget hantverk.

Inomhusbelysning från Lampas förhöjer kvalitetskänslan och atmosfären i privata och offentliga verksamheter. Använd våra vägglampor och taklampor för att förstärka den visuella identiteten hos olika inrättningar, visningslokaler eller institutioner. Med inomhuslampor från Lampas får du en belysning med hög funktionalitet och mycket karaktär.

Pendellampor, vägglampor och taklampor till verksamheter
Belysningen spelar en stor roll för upplevelsen av ett rum eller en inredning. Ett bra ljus ska först och främst vara bländfritt, till exempel i hotellkorridorer, i trappor och ovanför mötesbordet. Det ska även fylla sitt syfte som arbetsbelysning, grundbelysning eller stämningsbelysning. En inomhuslampa kan också fungera som ett designföremål eller en färgaccent.

Lampas pendel-, vägg- och taklampor är ritade av danska arkitekter och formgivare. Lamporna kännetecknas av en balanserad och genomtänkt utformning. Och de ger generellt ett intryck som känns ombonat snarare än industriellt. Lampas-lampor förenar på ett enastående sätt funktionalitet och tilltalande form. Detaljer, material och färger är noggrant utvalda för att göra vägglampan till en ljusupplevelse. Inomhusbelysning från Lampas är ett hållbart val man inte tröttnar på. Design som tål att beundras år efter år.

Inomhusbelysning med karaktär

När det gäller belysning till kontor, möteslokaler, restauranger eller lounger är BALLO L804 ett spännande alternativ. Häng lampan där du till exempel vill använda en pendellampa som inredningsdetalj. Den har en jämn kupad form med en metallisk yta som ger den karaktär. Ge inredningen en ny touch genom att välja BALLO L804 i färg. Pendellampan är formgiven 2000 av Cubo Arkitekter till arkitektbyråns egna lokaler i Århus.

BALLO finns även i en större vit version, BALLO L804-500, som skapades för att fungera som funktionsbelysning i stora lokaler och institutioner. Placera den där du vill ha en högt hängande takbelysning som ger ett ombonat och inbjudande intryck.

ACTA L53 är formgiven av Friis & Moltke Design, som med sin starka designfilosofi har varit med och lagt grunden till Lampas inomhusbelysning för institutioner och företag. ACTA L53 är en cirkelformad vägg- och taklampa som med genomarbetade dimensioner sträcker sig bortom sin egen enkelhet och skapar ett rogivande och exklusivt uttryck. Använd ACTA L53 i korridoren, aulan eller trappuppgången. Det är ett val som främjar kvalitet och hållbarhet.

En avlång inomhuslampa som OWEN L801 blir ett dekorativt inslag med sin rektangulära form och sina fina detaljer som fångar ögat. Lampan styr blicken vidare och kan med fördel användas för att framhäva linjer och former i arkitekturen. Den kan hängas både vågrätt och lodrätt. OWEN L801 är tillsammans med sin runda kompanjon OWEN L800 formgiven av Cubo Arkitekter 2000 i samband med en ny helhetsplan för Syddanska universitetet i Odense.

Vägglampor och taklampor med LED

Gemensamt för alla våra produkter för inomhusbelysning är att de är tillverkade i gedigen hantverksmässig kvalitet och av hållbara robusta material. Lamporna från Lampas utstrålar hållbarhet, omtanke och soliditet.

Flera av våra mest populära inomhuslampor är formgivna innan LED-belysning blev en självklarhet. Därför har vi på Lampas de senaste åren uppgraderat alla våra belysningsprodukter med LED-ljuskällor. Vi byter även ut befintliga ljuskällor till LED i produkter som vi har levererat tidigare. Kontakta vår belysningsrådgivare om du vill veta mer.

I samband med uppgraderingen har vi också förbättrat designen på vissa produkter, till exempel med avseende på montering eller utseende. Alla våra lampor för inomhusbelysning kan nu väljas med en färgtemperatur på antingen 3 000 eller 4 000 kelvin.

Ljusstyrkan kan i många fall även anpassas efter kundens önskemål. Vår inomhusbelysning är designad för att ge ett behagligt bländfritt ljus när lampan placeras där människor rör sig.

Färger och material till inomhusbelysning

Lampas sortiment för inomhuslampor består av vägg-, tak- och pendellampor. Vi kan leverera belysning för utanpåliggande eller halvinfälld installation.

Vägg- och taklamporna av kokillgjutet aluminium kan pulverlackeras i alla RAL-kulörer. Lampas har en egen lackeringsstation på anläggningen i Kolding. Det ger oss full kontroll över kvaliteten. Våra pendellampor är gjorda i opalvit polykarbonat eller aluminium som kan anodiseras för att få en färgad yta.

De flesta av våra inomhusvägglampor och taklampor kan även beställas som utomhusbelysning. Det ger möjlighet att skapa en enhetlighet mellan innemiljön och utemiljön. Vår belysningsrågivare berättar gärna mer om möjligheterna. Titta på utomhusvägglampor här.