Transparent

2020 Red Dot: Best of the Best – Lampas vinner med NYE

2020 Red Dot: Best of the Best – Lampas vinner med NYE

Belysningsserien NYE vinner belysningskategorin och tar emot det prestigefyllda erkännandet Best of the Best i årets Red Dot Award.

NYE som är ritad av VE2 för Lampas tar nu emot det internationella designpriset Red Dot Award för enastående produktdesign.

Juryn har dessutom valt att ge NYE den högsta utmärkelsen som Best of the Best i kategorin ”Belysning och lampor”. Med 6 500 deltagare i 49 kategorier ges Best of the Best till bara 1,2 % av de inskickade produkterna.

Därmed är Lampas på allvar tillbaka som tillverkare av lampor med ett enastående kompromisslöst fokus på kvalitet i design och hantverk. Lampas tillhandahåller belysning till stadsrum, byggnader, parker och vägar.

NYE tillverkas i cortenstål eller pulverlackerad och kan beskrivas som en rektangulär form med utskurna kilar. Det innebär att NYE lyser ner på sig själv och vidare ut på marken i en solfjäder av ljus.

Pollarens enkla, nordiska design är skapad i nära samarbete med designföretaget VE2.

”NYE har en enkel idé och ett stramt formspråk, där styrkan ligger i genomarbetade och välgjorda detaljer, vilket ger ett helgjutet intryck.

Pollaren är designad så den tillför värde till omgivningen. Både i dagsljus, när den bidrar med sitt stillsamma, skulpturala uttryck och på kvällen, när ljuset iscensätter lampan”, säger designer Hugo Dines Schmidt från VE2.

Lampas belysningschef, Søren Lauritsen, är entusiastisk över att företagets första nydesignade produkt på länge uppnår en Red Dot: Best of the Best.

”Det understryker att vi har valt rätt inriktning, där vi anstränger oss extra för att integrera alla parametrar inom utveckling och tillverkning av belysning, ända från design och återanvändningsmöjligheter via funktionalitet och ljusteknik till monteringsvänlighet”, säger Søren Lauritsen. ”Det bevisar att vi kan skapa alldeles speciella belysningsprodukter genom ett nära samarbete mellan arkitekt och producent. Vi har haft vilda diskussioner om radie på sidorna. Och det har det varit värt.”

Lampas har under decennier varit kända som namnet bakom belysning med en hög nivå på design och hantverksskicklighet.

NYE

Henrik Dejbjerg Møller

Vill du veta mer?

Ring eller skriv till oss om du har några frågor.
På Lampas har vi en gedigen kunskap om belysning och om alla överväganden som måste göras för att skapa en snygg och funktionell belysning. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter! Alla frågor är välkomna vare sig du undrar över en enskild lampa eller är involverad i ett utmanande projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Försäljningschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk