Transparent

Lampas lanserar lyktstolpen ANTO i rent cortenstål

 Lampas_Anto_L1014_parklampe_corten_Køge_Photo_Eskerod_R5_3843_2560x1440

Lampas lanserar lyktstolpen ANTO i rent cortenstål

Nu lanserar vi lyktstolpen ANTO L1014 som kan beställas i 100 % cortenstål. Det varma roströda uttrycket kombineras med ett klassiskt och välbekant lamphuvud.

Lampas har under fem decennier samarbetat med välrenommerade formgivare och skickliga hantverkare.

ANTO L1014 har en stilren design där enkla, geometriska former resulterar i en armatur med referenser till den klassiskt koniska lampskärmen. Lampans arketypiska form riktar och sprider ljuset. Förutom cortenstål kan lampan även beställas i varmförzinkat stål och eventuellt även pulverlackeras i valfri kulör.
Det gör ANTO L1014 till en lyktstolpe med ett behagligt och välkomnande uttryck. Lampan har personlighet samtidigt som den ger god belysning åt gator, gångvägar och parkeringsplatser.

”Under designprocessen har vi lagt fokus på en enkel och tidlös formgivning. Lamphuvudets geometri har bearbetats i minsta detalj och allt onödigt har skalats av. Den extra tjocka kanten i ljusöppningen ger ANTO en omisskännlig karaktär. Utvecklingen har skett i nära samarbete med smeden som har varit en viktig bricka i processen för att få till en formgivning som helt och hållet kan tillverkas i samma material”, berättar formgivaren Hugo Dines Schmidt från arkitektbyrån VE2, som står bakom designen.

Lampas belysningschef Søren Lauritsen säger:

”ANTO för vidare Lampas tradition att skapa god design i hög hantverkskvalitet. Dessutom uppfyller produkten en rad olika behov rent belysningstekniskt, eftersom vi kan anpassa belysningen fullständigt.”

Lyktstolpe i cortenstål eller pulverlackerat varmförzinkat stål

ANTO L1014 finns i cortenstål och i varmförzinkat stål. Den kan även pulverlackeras i samtliga RAL-kulörer.

Lyktstolpen levereras med ett eller två lamphuvuden. Designen lämpar sig även för montering på befintliga stolpar.

ANTO L1014 finns i tre höjder i både cortenstål och stål: 3150 mm, 3650 mm och 4150 mm. För montering på koniska stolpar kan ANTO L1014 beställas i stål och i höjderna 3200 mm, 3700 mm och 4200 mm.

Armaturen kan förses med symmetrisk eller asymmetrisk ljusspridning beroende på behov. Skärmen är riktad nedåt, vilket gör ANTO L1014 till en lyktstolpe med låg ljusförorening.

Läs mer om ANTO L1014 här.

Se produktet her

Designer_VE2-hugo-morten_kontor

VE2

VE2 karakteriseras av design som håller över tid. Hållbarhet för VE2 är en kombination av hållbara, gärna återanvändbara material och ett tidlöst estetiskt uttryck.

Läs mer om formgivar här
Henrik Dejbjerg Møller

Vill du veta mer?

Ring eller skriv till oss om du har några frågor.
På Lampas har vi en gedigen kunskap om belysning och om alla överväganden som måste göras för att skapa en snygg och funktionell belysning. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter! Alla frågor är välkomna vare sig du undrar över en enskild lampa eller är involverad i ett utmanande projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Försäljningschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk