Transparent

MIRUM L1400 – ny, annorlunda vägarmatur från Studio Hammer

Vägbelysning med MIRUM L1400

MIRUM L1400 – ny, annorlunda vägarmatur från Studio Hammer

MIRUM L1400 är en ny vägarmatur med ett stort antal användningsområden. Belysningstekniskt kan MIRUM L1400 tillmötesgå alla behov som ställs på väg- och gatubelysning. Med sitt kompakta, sidomonterade huvud och möjligheten att använda specialdesignade stolparmar kan MIRUM L1400 också användas för att skapa en unik belysning på allmänna platser och torg.

Arkitekten Bjarne Hammer på Studio Hammer har formgivit MIRUM L1400.

”Vi ville skapa en gatlykta med minsta möjliga ljusförorening. Därför är ljuskällan placerad högt upp i lamphuset, och lamphuset är helt slutet upptill”, säger Bjarne Hammer.

”Vi ville också att lampan skulle vara spännande både i dagsljus och på natten. Den smälter in i stadsmiljön som ett diskret, vänligt objekt som skapar en välkomnande atmosfär”, säger han.

En gatlykta med utstrålning

MIRUM L1400 utmärker sig genom att den kan kombineras med ett antal unika stolparmar som tillverkas på beställning enligt kundens önskemål. Den sidomonterade armaturen kan därmed användas överallt i staden – från infarter där man behöver en funktionell gatubelysning till öppna platser och torg där man vill ha en mer markant belysning. Kontakta vår belysningsrådgivare för att få mer information om hur du kan använda stolparmar.

”Vi ville skapa en ny gatlykta”, säger Lampas belysningschef Søren Lauritsen. ”Under designprocessen insåg vi att den här lampan kan så mycket mer än bara agera vägbelysning. Man kan beskriva den som en gatlykta med utstrålning. Vi ser verkligen fram emot att se hur arkitekter och stadsplanerare kommer använda MIRUM L1400”.

MIRUM L1400 är tillverkad av aluminium, ett material med lång livslängd som är enkelt att återanvända. MIRUM L1400 kan användas på stolpar upp till 12 meter.

Här hittar du information, nedladdningsbara bilder, anbudstext etc. om MIRUM L1400.

Relaterade produkter

Henrik Dejbjerg Møller

Vill du veta mer?

Ring eller skriv till oss om du har några frågor.
På Lampas har vi en gedigen kunskap om belysning och om alla överväganden som måste göras för att skapa en snygg och funktionell belysning. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter! Alla frågor är välkomna vare sig du undrar över en enskild lampa eller är involverad i ett utmanande projekt.

Henrik Dejbjerg Møller

Försäljningschef
+45 3073 5777
hd@lampas.dk